Spausdinti
27D65137 D052 4281 8056 CD35FBC5D835 150x150 -

Ingredientai

  • 4-5 įprastos ar pilno grūdo tortilijos
  • agurkas
  • svogūnas
  • saldžiosios paprikos
  • špinatai
  • avokadas

Humusui

  • 1 skardinė avinžirnių
  • 4 šaukštai aliejaus arba vandens (aš gaminu su vandeniu, tačiau tradiciškai humusas gaminamas su aliejumi)
  • 2 šaukštai tahinis sezamų pastos (nebūtina, tačiau labai rekomenduoju)
  • 1/2 citrinos sulčių
  • 1-2 skiltelės česnako
  • druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga

  1. Avinžirnius nuskalaujame vandeniu ir rankiniu trintuvu sutriname su likusiais humuso ingredientais.

  2. Ant tortilijos tepame humusą, dedame špinatus, plonai pjaustytas daržoves - agurką, papriką, svogūną, avokadą. Susukame tortiliją.

  3. Ją galima apkepti griliuje ar ant keptuvės arba valgyti tiesiog taip.