Spausdinti

Itališkas salotų padažas

Pirmiausia pasigaminame sausą prieskonių mišinį, kurį galima laikyti spintelėje, o norint pasigaminti šviežią padažą, užteks prieskonių mišinį sumaišyti su raudono vyno actu, aliejumi ir vandeniu.

Ingredientai

Sausi ingredientai

  • 1 šaukštas česnako miltelių
  • 1 šaukštas svogūno miltelių
  • 2 šaukštai džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukštelis maltų kvapiųjų pipirų
  • 1 šaukštelis džiovinto baziliko
  • 1 šaukštas džiovintų petražolių
  • 1 šaukštas druskos

Šlapi ingredientai

  • 1/4 puodelio raudono vyno acto
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 3 šaukštai vandens

Gaminimo eiga

  1. Sausus ingredientus sumaišome. Dedame į nedidelį stiklainiuką ar kitą patogų indą.

  2. Norint paruošti salotų padažą, sumaišome du šaukštus prieskonių mišinio su šlapiais ingredientais. Naudojame su salotomis.