Spausdinti
rožinė avižinė košė

Rožinė avižinė košė

Kai norisi blankią avižinę košę valgyti šiek tiek estetiškiau. Rožinę!

Course Pusryčiai
Raktažodžiai avižinė košė
Paruošimo laikas 8 minutes
Bendras laikas 8 minutes
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai

Avižų košei:

  • 2,5 puodeliai avižų dribsnių (naudojau didžiąją dalį greitai paruošiamų ir šiek tiek stambių avižų)
  • apie 750 ml vandens
  • 1 žiupsnelio druskos
  • 1 šaukštelio burokėlių miltelių

Košės pagardams:

  • 2 šaukštų kokosų cukraus
  • 2 saujų šaldytų aviečių
  • 2 šaukštelių moliūgų sėklų
  • 2 šaukštelių kokosų drožlių
  • 2 šaukštelių chia sėklų
  • 2-4 šaukštų klevų sirupo

Gaminimo eiga

  1. Užverdame vandenį, beriame žiupsnelį druskos, išverdame avižas pagal instrukcijas ant pakuotės.

  2. Išvirus košei beriame burokėlių miltelius, gerai išmaišome.

  3. Gautą košę daliname į du dubenėlius - dalinamės gėriu.

  4. Košę pabarstome kokosų cukrumi ir užklojame visais paminėtais arba kitais mėgstamais pagardais. 

Užrašai

Visi kiekiai yra parašyti gaminant dvi porcijas, tai jei gaminsi  tik sau - dalink viską pusiau. Beje, kokosų cukrų gali maišyti su koše arba berti ant viršaus - siūlau eksperimentuoti.