Spausdinti
Kaimiškas daržovių troškinys

Kaimiškas daržovių troškinys

Karštas, sotus ir maistingas troškinys - puikus variantas pietums ar vakarienei.

Course pietūs, vakarienė
Porcijos 3 porcijos

Ingredientai

  • 1 vnt Nedidelės cukinijos
  • 3 vnt bulvių
  • 4 vnt nedidelių morkų
  • 1 didelės saujos pievagrybių
  • 5-7 vnt ridikų
  • 1/2 vnt paprikos
  • 3 vnt svogūnų laiškų
  • 1 vnt trumpavaisio agurko
  • 1 vnt pomidoro
  • 1 puodelio žirnių
  • 1 skardinės lęšių
  • 1/2 skardinės saldžiųjų kukurūzų
  • 1/2 šaukšto ‘Mari Gold’ grybų skonio buliono miltelių
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1/2 šaukštelio kario
  • 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
  • 1/2 šaukštelio grilio prieskonių mišinio
  • 2 šaukštų moliūgų, sezamų, kanapių sėklų
  • 2 šaukštų ‘Mari Gold’ maistinių mielių miltelių
  • 1/2 šaukšto Tahni sezamų pastos

Gaminimo eiga

  1. Nuplautas daržoves supjaustome, dedame į įkaitintą keptuvę, pilame pusę puodelio vandens, troškiname uždengę dangtį.

  2. Po maždaug 20min. dedame lęšius, kukurūzus, gerai sumaišome.

  3. Dar po 5min. sumažiname ugnį, dedame bulioną, prieskonius, sėklas.

  4. Galiausiai po dar 5min. išjungiame ugnį, beriame maistinių mielių miltelius, gerai išmaišome ir paliekame “pastovėti” uždengus dangčiu apie 10min. kol paruošime stalą. 

  5. Stebuklingas skystas auksas, kuris tinka visur, kur daržovės – apšlaikstome troškinį Tahini sezamų pasta.