Spausdinti
gimtadienio keksiukai

Gimtadienio keksiukai

Puikiai tiks kaip dovana artimam arba tiesiog kaip vaišės atvykus svečiams. Saldūs bei gaivūs keksiukai patiks visiems!

Course Desertai
Raktažodžiai keksiukai
Paruošimo laikas 15 minutes
Gaminimo laikas 20 minutes
Bendras laikas 35 minutes
Porcijos 20 keksiukų

Ingredientai

Keksiukams reikės:

  • 1/2 puodelio veganiško sviesto arba kokosų aliejaus kambario temperatūros
  • 1 puodelio cukraus
  • 6 šaukštų akvafabos (vandens iš avinžirnių skardinės)
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 1 puodelio migdolų pieno
  • 1 šaukštelio obuolių acto
  • 2 puodelių miltų
  • 3/4 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/4 šaukštelio kepimo sodos
  • 1/4 šaukštelio druskos
  • 4 šaukštų spalvotų pabarstukų

Kremui reikės:

  • 1 puodelio veganiško sviesto/kokosų aliejaus kieto, nes skysto
  • 2-3 puodelių cukraus pudros
  • 3 šaukštų migdolų pieno
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
  • 2 šaukštų spalvotų pabarstukų

Gaminimo eiga

Keksiukų gaminimas:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir išklojame keksiukų formą keksiukų popierėliais.

  2. Išplakame akvafabą nedideliame inde iki kol susiformuos putos, dedame į šoną.

  3. Puodelį migdolų pieno ir obuolių actą sumaišome ir paliekame pastovėti.

  4. Į didelį puodą dedame sviestą/kokosų aliejų ir cukrų. Blenderiu suplakame iki vientisos kreminės masės.

  5. Į tą patį puodą pilame akvafabą ir vanilinį cukrų. Dar kartą sumaišome iki vientisos masės.

  6. Dedame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską. Lengvai išmaišome. Pilame migdolų pieno mišinį ir maišome iki švelnios masės. Dedame pabarstukus ir vėl maišome kol jie pasiskirsto po visą masę.

  7. Į keksiukų formą dedame 1,5 šaukšto keksiukų masės, turi uždengti 2/3 keksiukų popierėlio. Kepame 20-23min iki kol įsmeigus dantų krapštuką jis lieka sausas. 

  8. Visiškai atvėsiname keksiukus prieš tepdami kremą.

Kremo gaminimas:

  1. Išplakame sviestą/kietą aliejų iki kreminės masės, dedame cukraus pudrą, migdolų pieną ir vanilę.

  2. Jei kremas per skystas, dedame dar cukraus, jei per kietas - migdolų pieno.

  3. Jei keksiukai atšalę, tepame kremą ant viršaus ir barstome spalvotais pabarstukais. Prieš patiekiant galima keksiukus laikyti šaldytuve, kad gerai sustingtų kremas.