
Tikriausiai dažniausiai užduodamas klausimas sportuojančiam veganui yra:
-Iš kur gauni baltymų?
Well, nuraminsiu visus, besidominčius šiuo klausimu. Ogi balymų turi augalai. Ir jų tikrai netrūks, raumenys staiga neišnyks, jei valgysi pakankamai kilokalorijų pagal tai, kiek jų sudegini per dieną.
Šie veganiški baltyminiai blynai šį kartą būtent taip vadinas dėl to, nes jiems pagaminti papildomai naudojau SIS REGO baltyminius miltelius, dėl kurių blynai tampa saldesni ir gerokai maistingesni, nes SIS REGO milteliuose gausu:
- angliavandenių, kurie po sunkių treniruočių padeda grįžti į pradinį energijos lygį;
- baltymų, kurie yra raumens statybinė medžiaga ir padeda jam greičiau atsistatyti bei apsaugo nuo jo irimo;
- elektrolitų, kuriuos sporto metu išprakaituojam, o kai jų yra per mažai, impulso kelias į raumenį gali “užstrigti”, todėl raumenį gali ištikti mėšlungis. Paprastai kalbant, elektolitai sumažina raumenų traukimo tikimybę.
Žinoma, blynus galima daryti ir be baltymų miltelių, tačiau po treniruotės šie blynai – tikra BOMBA!

Tai puikus pasirinkimas po treniruotės, kuomet svarbu geras atsistatymas, didelis angliavandenių ir baltymų kiekis.
- 1 puodelio Viso grūdo miltų (naudojau ruginius ekologiškus)
- 1 porcijos SIS REGO baltymų (galima naudoti porciją bet kurių kitų baltymų miltelių ar jų visai nenaudoti)
- 1 šaukšto kepimo miltelių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1 šaukšto saldiklio, sirupo ar vanilės (naudojau vanilės skonio saldiklį)
- 1 puodelio vandens (gali prireikti kiek daugiau - žiūrėk pagal masės tirštumą)
- 1 puodelio šaldytų uogų (nebūtina, tačiau tikrai skaniau su uogomis. Aš naudojau vyšnias)
-
Dideliam puode gerai sumaišom sausus ingredientus.
-
Pilam saldiklį, iš leto vandenį. Maišom iki vientisos masės, kuri neturėtų būti per skysta, priešingai - kiek tirštoka.
-
Dedame šaldytas ar šviežias uogas, įmaišom į masę.
-
Kepam gerai įkaitintoje keptuvėje. Idealiausia nepridegančioje, kad nereikėtų kepui naudoti papildomų riebalų.
Svarbu ne tik blynai, tačiau ir pagardai
Mano manymu 50% baltymų skonio, jei nedaugiau, lemia tai, kas “gulės” ant blynų. Mano rekomenduojami ir jau išmėginti blynų pagardai, kurie daro stebuklus:
- Bananas su kokoso drožlėm ir riešutų sviestu;
- Obuolys su cinamonu kokoso drožlėm;
- Šviežios uogos su klevų sirupu ir chia sėklom;
- Moliūgų sėklos, goji uogos, bananas ar kitas vaisius;
- Saulėgrąžų sėklos;
- Obuolių tyrė;
- Kokosų ar sojos jogurtas;
- Riešutai.
Variantų tikrai nemažai, lieka tik eksperimentuoti.
Trumpas video kaip man sekėsi vartyti blynelius ir kaip atrodo receptas:
Jei bandysi šį ar bet kurį kitą receptą iš šio tinklaraščio, nepamiršk panaudoti grotažymės #SportoSkonis, kad Tavo šedevru galėčiau pasidalinti ir su kitais.
Skanaus!

Komentarai