
Ilgai galvojau kaip pavadinti šį receptą.. Vaniliniai, šokoladiniai, migdoliniai, o gal energijos rutuliukai, bet kaip ir baltyminiai.. whaat..? Žodžiu, tikrai nesu itin kūrybinga ties pavadinimų galvojimu, todėl vaniliniai kąsneliai su šokoladu bus kažkas į tą pusę.
Visa istorija
Šie rutuliukai buvo gaminami SportPoint renginio proga dalyviams pavaišinti, o gamindama tokius “atsakingus” dalykus dažniausiai vadovaujuosi kažkokiu receptu, proporcijomis, kad viskas būtų be didesnių nusivylimų. Tiesa, šį kartą iki pat paskutinės sekundės žinojau tik tai, jog gaminsiu rutuliukus – juos paprasta porcijuoti, patogu paimti, jokio bardako.
Ingredientų bėgau ieškoti į parduotuvę prieš pat gaminimą. Rutuliukai visada išeina puikūs jei jie susideda iš datulių bei riešutų. Dar paprasčiau – riešutus pakeitus riešutų sviestu. Šį kartą norėjau kažko šokoladinio, saldaus. Užsukusi į BioSala parduotuvę pastebėjau stiklainiuką “Chocolate and coconut cocobella”. Viso labo tai tik iš trijų organiškų sudedamųjų dalių (sudėtis: kokosas, kokoso žiedų nektaras, kakavos milteliai) pagamintas gardumynas. O kodėl nepabandžius.
Pats gaminimas buvo smagus žaidimas. Kadangi rutuliukų dariau itin daug, jų gavosi apie 54 vienetai, recepte žemiau nurodysiu kiek mažesnį produktų kiekį.

Rutuliukai, kuriuos įsimylės kiekvienas paragavęs. Galima nedėti šokoladinės kepurėlės, nes rutuliukai ir taip dangiškai skanūs, tačiau oi, kaip verta daryti viską pagal rekomendacijas.
- 400 g Datulių
- 200 g Migdolų riešutų sviesto
- 3 kaušeliai VIVO life vanilinio proteino
- 100 g Biona Chocolate & Coconut cocobella
- 10 g kokoso drožlių
-
Datules užpilame karštu vandeniu ir palaikome apie 10 min kol suminkštės
-
Sudedame datules į blenderį, dedame 3-5 šaukštus vandens, kuriame mirko datulės. Triname iki vientisesnės masės. Tai galima daryti ir su šakute, tačiau tada rekomenduoju datules mirkyti smulkiai supjaustytas.
-
Datulių masę dedame į didesnį indą, dedame migdolų riešutų sviestą, proteiną. Viską gerai sumaišome. Turėtų gautis vientisa lipni masė.
-
Formuojame nedidelius rutuliukus, tuo tarpu Cocobella dedame į mikrobangų krosnelę minutei laiko kad suminkštėtų.
-
Cocobella formuojame į mažus rutuliukus, maždaug didesnio žirnio dydžio, spaudžiame tarp delnų, kad gautųsi "blynas". Dedame ant rutuliukų, gerai įspaudžiame iš šonų.
-
Apibarstome kokosu, rutuliukus dedame į šaldytuvą bent 1 val.
Vieno kąsnelio kaloringumas ir maistinė vertė:
99 kcal, 4,2g riebalų, 12,4g angliavandenių, 3,8g baltymų,
Atsiliepimai
Galiu pasakyti, jog dauguma ragavusių šiuos rutuliukus prasitarė, jog šie rutuliukai jiems skaniausi, kokius teko ragauti. Man taip pat. Ir esu tikra, jog didžiausią darbą šiame recepte padarė migdolų riešutų sviestas ir VIVO life baltymų milteliai, kurie turi sodrų, malonų vanilės skonį bei kvapą.
View this post on Instagram
Gaminti tokio tipo rutuliukus yra įdomu bei linksma, nes jų variacijų yra begalė. Dar vieną jų receptą gali rasti čia
Skanaus

1 Komentaras
Naminiai Raffaello saldainiai - SportoSkonis.lt
16 liepos, 2020[…] Vaniliniai kąsneliai su šokoladu […]