
Košė… Sounds boring, ar ne? Iš dalies, man irgi. Bet ši avižinė košė – visai kas kita.
Retai kas šiuo metu avižas verda paprastu būdu, be jokių “toppings” ir kitų mandrybių, kurios dažnai skirtos ne tam, kad būtų skaniau, o kad nuotraukos Instagram’e būtų patrauklesnės. Taip taip, kalbu ir apie save. Net bananą gražiai supjaustyti ir estetiškai išdėlioti ant garuojančių avižų gali užtrukti tiek, jog padarius paskutinius kadrus ir suleidus dantis į košę, pasirodo, jog ji jau šalta. Been there there, done that. Tačiau galiu pasigirti, jog jau patobulėjau ir dažniausiai avižas puošiu lengva ranka, viską daugiau mažiau sumesdama bet kaip į lėkštę ir greit padarydama pora kadrų, kurie, bent man, atrodo gundančiai skaniai.
Kuo ši avižinė košė ypatinga ir kaip gimė idėją paversti ją rožine?
Ramus ketvirtadienio rytas. Mano antroji pusė jau buvo pradedąs virti vandenį avižoms. Norėdama gero abiems, pasisiūliau košę pagaminti aš. Jau beveik išvirus košei iš lentynėlės išsitraukiau savo stebuklingą ginklą, kurio avižoms dar neteko naudoti – burokėlių miltelius. Šaukštelis jų – ir kaip mat košė nusidažė žavinga rožine spalva. Nesu tikra, ar patys burokėlių milteliai gali prilygti šviežiems burokėliams, tačiau milteliai – 100% natūralūs, todėl tik į naudą. O ir rožinė spalva pusryčiams suteikia kruopelytę romantikos.

Kai norisi blankią avižinę košę valgyti šiek tiek estetiškiau. Rožinę!
- 2,5 puodeliai avižų dribsnių (naudojau didžiąją dalį greitai paruošiamų ir šiek tiek stambių avižų)
- apie 750 ml vandens
- 1 žiupsnelio druskos
- 1 šaukštelio burokėlių miltelių
- 2 šaukštų kokosų cukraus
- 2 saujų šaldytų aviečių
- 2 šaukštelių moliūgų sėklų
- 2 šaukštelių kokosų drožlių
- 2 šaukštelių chia sėklų
- 2-4 šaukštų klevų sirupo
-
Užverdame vandenį, beriame žiupsnelį druskos, išverdame avižas pagal instrukcijas ant pakuotės.
-
Išvirus košei beriame burokėlių miltelius, gerai išmaišome.
-
Gautą košę daliname į du dubenėlius - dalinamės gėriu.
-
Košę pabarstome kokosų cukrumi ir užklojame visais paminėtais arba kitais mėgstamais pagardais.
Visi kiekiai yra parašyti gaminant dvi porcijas, tai jei gaminsi tik sau - dalink viską pusiau. Beje, kokosų cukrų gali maišyti su koše arba berti ant viršaus - siūlau eksperimentuoti.
Rožinė avižinė košė. Dabar supratau, kad pagardais “užklota” košė iš pirmo žvilgsnio net nesimato, jog yra rožinė. Anyway, avietės suteikia žavingą rožinę spalvą, tai gal labai neprašoviau. Kalbant apie avietes, labai rekomenduoju šaldytas. Kai košė karšta, šaldytos uogos suteikia be galo žavaus kontrasto. Žodžiu, mažiau kalbų…
Skanaus.

Komentarai