
Nei vienas gimtadienis neturėtų apsieiti be gimtadienio torto, o kartais – ir be keksiukų! Šį kartą supratau, kad keksiukai yra bene patogiausias užkandis/skanėstas, nes jam nereikia nei lėkštutės, nei įrankių, tiesiog imi į rankas ir valgai.
Prisipažinsiu, tai pirmieji mano kada gaminti keksiukai! Tačiau galiu pasakyti, jog jie idealūs. Bent man. Vidus visiškai purus, šlapias, keksiuko viršus šiek tiek traškus. Žodžiu – nerandu nei vieno trūkumo, nors buvau gana išsigandusi, jog pirmas bandymas bus bent kiek prisvilęs.
Faktas, jog šiek keksiukai ne kažkokie “dietiniai” ar sveikuoliški, bet gyvenam kartą ir tikrai nereiktų graužtis retkarčiais pasimėgaujant tokiais skanėstais.
Receptas labai paprastas, reikalauja daugiausiai tokių ingredintų, kuriuos nesunku rasti pas kiekvieną namuose, o ir pagaminimas neužims daug laiko.

Puikiai tiks kaip dovana artimam arba tiesiog kaip vaišės atvykus svečiams. Saldūs bei gaivūs keksiukai patiks visiems!
- 1/2 puodelio veganiško sviesto arba kokosų aliejaus kambario temperatūros
- 1 puodelio cukraus
- 6 šaukštų akvafabos (vandens iš avinžirnių skardinės)
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 1 puodelio migdolų pieno
- 1 šaukštelio obuolių acto
- 2 puodelių miltų
- 3/4 šaukštelio kepimo miltelių
- 1/4 šaukštelio kepimo sodos
- 1/4 šaukštelio druskos
- 4 šaukštų spalvotų pabarstukų
- 1 puodelio veganiško sviesto/kokosų aliejaus kieto, nes skysto
- 2-3 puodelių cukraus pudros
- 3 šaukštų migdolų pieno
- 1 šaukštelio vanilinio cukraus arba vanilės ekstrakto
- 2 šaukštų spalvotų pabarstukų
-
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir išklojame keksiukų formą keksiukų popierėliais.
-
Išplakame akvafabą nedideliame inde iki kol susiformuos putos, dedame į šoną.
-
Puodelį migdolų pieno ir obuolių actą sumaišome ir paliekame pastovėti.
-
Į didelį puodą dedame sviestą/kokosų aliejų ir cukrų. Blenderiu suplakame iki vientisos kreminės masės.
-
Į tą patį puodą pilame akvafabą ir vanilinį cukrų. Dar kartą sumaišome iki vientisos masės.
-
Dedame miltus, kepimo miltelius, sodą, druską. Lengvai išmaišome. Pilame migdolų pieno mišinį ir maišome iki švelnios masės. Dedame pabarstukus ir vėl maišome kol jie pasiskirsto po visą masę.
-
Į keksiukų formą dedame 1,5 šaukšto keksiukų masės, turi uždengti 2/3 keksiukų popierėlio. Kepame 20-23min iki kol įsmeigus dantų krapštuką jis lieka sausas.
-
Visiškai atvėsiname keksiukus prieš tepdami kremą.
-
Išplakame sviestą/kietą aliejų iki kreminės masės, dedame cukraus pudrą, migdolų pieną ir vanilę.
-
Jei kremas per skystas, dedame dar cukraus, jei per kietas - migdolų pieno.
-
Jei keksiukai atšalę, tepame kremą ant viršaus ir barstome spalvotais pabarstukais. Prieš patiekiant galima keksiukus laikyti šaldytuve, kad gerai sustingtų kremas.
Skanaus!

Komentarai