
Nors ruduo jau spėjo įpusėti, tačiau aš niekaip nepereinu prie rudeniškesnių patiekalų. Į pusryčių meniu dar nespėjau įtraukti šiltos avižinės košės su cinamonu, kuri man itin asocijuojasi su rudeniu. Vis dar vyrauja vasariški, gaivūs pasirinkimai, kaip paprastas vaisių dubenėlis su sojų ar kokosų jogurtu, kokteiliai, bananų ledai ar chia pudingas, kuris savo sotumu nurungia visus paminėtus variantus. Tikriausiai taip yra dėl to, nes niekaip nenoriu paleisti vasaros! Na, bet gera žinia ta, jog būtent šiuo metu prasidėjo mangų sezonas. Pastaruoju metu visi mano pirkti mangai itin saldūs, prinokę ir gana gera kaina, tokiu atveju mangų chia pudingas – puikus pusryčių ar deserto variantas.
Kodėl pusryčiams verta rinktis chia pudingą?
- Chia sėklose yra gausu Omega-3 ir Omega-6 riebalų rūgščių, kurios itin svarbios smegenų veiklai bei vitaminų D, E, K metabolizmui, įsisavinimui;
- Chia esantys riebalai suteikia ilgalaikį sotumo jausmą, todėl yra puikus produktas lieknėjant;
- Chia taip pat puikus kalcio, magnio, fosforo šaltinis, todėl sportuojant chia labai verta įtraukti į savo meniu;
- Maca milteliai gausūs geležies, taip pat padeda palaikyti hormonų balansą;
- Manguose gausu vitamino C, A, E, o net 80% vaisiaus sudaro vanduo.
Mangų chia pudingas
Esu įsitikinusi, jog šį receptą dar labiau pagerinti galima kokoso drožlėmis ar traškučiais, taip pat, jei pudingas gaunasi kiek skystokas, galima įdėti šaukštelį maltų linų sėmenų. Beje, chia sėklos dar geriau pasisavinamos jas sumalus, todėl jei namie turi kavamalę, rekomenduoju sėklas susimalti.
Taip pat, šį pudingą galima pasigaminti iš vakaro ir per naktį laikyti jį šaldytuve, tuomet ryte pusryčių gaminimui nesugaiši nei minutės.
Receptui naudojau Vivo Life maca miltelius, kurie pudingui suteikia švelnų karamelės skonį. Ši maca rūšis, dar vadinama želatinizuota maca (joje nėra jokios želatinos!), yra keletą kartų labiau koncentruota dėl savo išgavimo būdo, todėl jos skonis ryškesnis bei ji pasižymi didesniu vitaminų bei mineralų kiekiu.
Būtent šiuos gali įsigyti SportPoint parduotuvėje Vilniuje arba internetu, o su kodu “ISBANDYKVIVOLIFE” visą spalio mėnesį visai Vivo Life produkcijai taikoma 20% nuolaida!

- 1 didesnis, prinokęs mangas
- 3 šaukštai chia sėklų
- 1 puodelis augalinio pieno (migdolų, kokosų tiks idealiai)
- 1 šaukštelis maca miltelių (naudojau Vivo life)
- 1 šaukštelis klevų sirupo ar kito pasirinkto saldiklio
-
Chia sėklas, maca miltelius, saldiklį/sirupą sumaišome su migdolų pienu. Paliekame apie 5-10 min. vis pamaišant.
-
Supjaustome mangą kubeliais, apie 90% mangų sutraiškome šakute, paliekame keletą kubelių papuošimui.
-
Mangų masę įmaišome į chia pudingą, pilame į stiklinę ir papuošiame mango gabaliukais.
Jei išbandysi šį ar kitus receptus, nepamiršk socialiniuose tinkluose pažymėti @sportoskonis ir #SportoSkonis, kad tavo įrašu galėčiau pasidalinti ir su kitais!

Komentarai