
Aš dažnai susiduriu su viena problema – ką valgyti prieš/po treniruotės, kai labai skubi, neturi laiko pasigaminti šviežio maisto ar tiesiog nenori valgyti daug, tačiau nori pasisotinti. Mano sprendimas labai paprastas, reikalaujantis 15min laisvo laiko, paprasto smulkintuvo ir kelių paprastų ingredientų.
Šis užkandis yra itin maistingas, sotus ir saldus. Tobuliausiai tiks smaližiams, karamelės gerbėjams. Man su karamelės skoniu visada asocijavosi datulės. Sultinos, natūralios ir neperdirbtos. Receptui naudojau “IKI” parduodamas datules su kauliukais. Juos, žinoma, reikės išimti rankomis.
Receptui taip pat naudojau “SIS REGO” bananų skonio baltyminius miltelius, kurie visą masę neblogai “surišo” ir suteikė gaivų bananų skonį. Žinoma, baltymus gali naudoti bet kokius, gali ir nenaudoti, tada tiesiog gausi visiškai natūralią, be jokių priedų masę.
Šie batonėliai - puiki energijos bomba prieš treniruotę ir gera baltymų porcija po treniruotės geram atsistatymui.
- 1 puodelio migdolų riešutų
- 1 puodelio anakardžių riešutų
- 280 g naturalių datulių
- 1 porcijos baltymų miltelių naudojau SIS REGO baltymus
-
Riešutus su baltymų milteliais smulkiname iki pakankamai birios masės.
-
Dedame datules, keletą šaukštų vandens, smulkiname iki vientisesnės masės, jei sekasi sunkiau, pamaišome, dedame dar šiek tiek vandens.
-
Kepimo popieriu išklotoje formoje suspaudžiame gautą masę, išlyginame paviršių ir dedame į šaldytuvą mažiausiai vienai valandai.
-
Pjaustome batonėlius/kvadratėlius, jei norisi, puošiame kokosų drožlėmis, džiovintais vaisiais.
Jei batonėlius pjaustysi taip, kaip nuotraukoje, rekomenduoju tokį batonėlį valgyti po treniruotės, nes jei valgysi prieš, ir mažiau nei likus 1-1,5val iki treniruotės, gali jaustis sunkiai, nes riešutai virškinami pakankamai ilgai. Prieš treniruotę siūlau suvalgyti pusę tokio batonėlio ar tiesiog juos pjaustyti lygiais kvadratėliais. Taip pat, jei nori daugiau, bet mažesnių porcijų, gali formuoti nedidelius rutuliukus. Bus dar lengviau pavaišinti kitus!
Skanaus.

Komentarai