
Tikrai nesumeliuosiu sakydama, kad troškiniai yra mano Go-To patiekalas. Nors kai kam troškinys skamba kaip sudėtingas ir daug laiko reikalaujantis patiekalas, man troškinys lygu “viską, ką turiu šaldytuve, susmulkinu ir metu į keptuvę. Done”.
Gamindama troškinius ne visada atkreipiu dėmesį į produktų troškinimo eiliškumą, dažnai visas daržoves, pvz.: bulves, pomidorus, grybus, sumetu kartu vienu metu ir troškinu. Tada minkštesnės daržovės sukuria padažą, kuris visada pavyksta kuo puikiausiai. Būtent šis patiekalas (nevadinu to receptu, nes gamindama troškinius niekada nieko nesveriu, daržovės beveik visada būna vis kitokios ir skonis niekada nebūna toks pat) yra ypatingas tuo, jog didžioji jo dalis yra tiesiai iš daržo, todėl drįsčiau jį pavadinti Sezoniškuoju troškiniu. Nenustebk, jei prie kai kurių ingredientų nerasi kiekio – dėk iš akies, kiek patinka Tau.

Karštas, sotus ir maistingas troškinys - puikus variantas pietums ar vakarienei.
- 1 vnt Nedidelės cukinijos
- 3 vnt bulvių
- 4 vnt nedidelių morkų
- 1 didelės saujos pievagrybių
- 5-7 vnt ridikų
- 1/2 vnt paprikos
- 3 vnt svogūnų laiškų
- 1 vnt trumpavaisio agurko
- 1 vnt pomidoro
- 1 puodelio žirnių
- 1 skardinės lęšių
- 1/2 skardinės saldžiųjų kukurūzų
- 1/2 šaukšto ‘Mari Gold’ grybų skonio buliono miltelių
- 1/2 šaukštelio druskos
- 1/2 šaukštelio kario
- 1/4 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1/2 šaukštelio grilio prieskonių mišinio
- 2 šaukštų moliūgų, sezamų, kanapių sėklų
- 2 šaukštų ‘Mari Gold’ maistinių mielių miltelių
- 1/2 šaukšto Tahni sezamų pastos
-
Nuplautas daržoves supjaustome, dedame į įkaitintą keptuvę, pilame pusę puodelio vandens, troškiname uždengę dangtį.
-
Po maždaug 20min. dedame lęšius, kukurūzus, gerai sumaišome.
-
Dar po 5min. sumažiname ugnį, dedame bulioną, prieskonius, sėklas.
-
Galiausiai po dar 5min. išjungiame ugnį, beriame maistinių mielių miltelius, gerai išmaišome ir paliekame “pastovėti” uždengus dangčiu apie 10min. kol paruošime stalą.
-
Stebuklingas skystas auksas, kuris tinka visur, kur daržovės – apšlaikstome troškinį Tahini sezamų pasta.
Jei dar niekada nebandei panašaus troškinio – laaabai rekomenduoju! Beje, išduosiu Tau paslaptį, kaip visą šitą reikalą kelis kartus pagreitinti. Vietoje šviežių daržovių naudok mėgstamų šaldytų daržovių pakelį. Nereikės nei pjaustyti, nei ieškoti skanių derinių. O dar didesniems tinginiams rekomenduoju pirkti šaldytų daržovių pakelius su prieskoniais – skaniausi iš jų – “Hortex”. Niekada dar nenuvylė.
Dar vienas būdas paįvairinti troškininius – bulves, cukiniją pakepti orkaitėje ir tada tiekti su likusiu troškiniu. Arba bulves pakeisti grikiais, ryžiais ar makaronais. Žodžiu, visiškas fantazijos reikalas.
Jei turi klausimų, pastebėjimų ar patarimų, palik juos žemiau – susisieksim.
Skanaus.

Komentarai